BioNews editie 18

BioNews editie 18 is beschikbaar.


BioNews-September-2015

Met trots kunnen we mededelen dat de Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma de oprichting van het Yarari Marine Mammal en Shark Sanctuaryin de wateren rond Bonaire en Saba heeft bevestigd. We hopen allemaal dat de andere eilanden spoedig volgen met het toekennen van veilige zones voor haaien en roggen.

De artikelen van deze maand richten de aandacht op de nationale vogel van Saba, de Audubon Shearwater alsmede de strijd tegen de invasie van uitheemse invasieve soorten. Een verslag over de resultaten van een recent onderzoek naar met huidparasieten besmette koraalrifvissen completeert onze wetenschappelijke rapportage voor deze maand.

Tot slot vindt u een kort artikel over de spannende ontwikkelingen tijdens de achtste SPAW COP8 samenkomst waar twee nieuwe Nederlands Caribische beschermde gebieden werden toegevoegd aan de SPAW lijst voor beschermde gebieden en tien soorten werden toegevoegd aan de SPAW bijlagen.

 

Download BioNews editie 18 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance