BioNews editie 20

BioNews editie 20 is beschikbaar.

Bionews-20

BioNews is de maandelijkse nieuwsbrief van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), gericht op het onderzoek naar biodiversiteit en het toezicht op de Nederlandse Cariben. BioNews biedt u een overzicht van de lopende onderzoeks- en monitoringsprojecten en biedt een regelmatige update over wat er momenteel speelt op onze eilanden.

Wij zijn verheugd u in deze laatste BioNews editie van 2015 een breed scala aan voorbeelden te kunnen presenteren uit de lopende wetenschappelijke projecten in het Nederlands Caribisch gebied.

Artikelen variëren werk lokaal uitgevoerd door Dr. Patrick Lyons die al is het bestuderen van de impact van de recreatieve duikers op Bonaire koraalriffen aan de start van twee nieuwe NWO gefinancierde projecten uit Nederland, een onderzoek van aspecten van de zeeschildpad ecologie en het behoud en de andere te kijken naar de impact van invasieve soorten in de Nederlandse Cariben.

Er is een update over de effecten van invasieve roofdieren zoals katten en ratten op het broedsucces van Red-billed Tropicbirds in de Bovenwindse eilanden Saba en Sint Eustatius, evenals een beoordeling van de recente 19de Jaarlijkse Europese Elasmobranch Association bijeenkomst.

Deze maand presenteren we met trots de onderzoeksinstituten in het Nederlands Caribisch gebied. CIEE Research Station op Bonaire, CARMABI Research Station in Curaçao, en het nieuw opgerichte Caribisch Nederlands Science Institute (CNSI) op St. Eustatius. In de komende maanden zullen we meer informatie delen over deze instituten, hun bestuurders en het personeel. Evenals het onderzoek en de lopende projecten bij deze instituten en hoe ze helpen zowel de lokale capaciteit op te bouwen en kennis te verspreiden.

We willen onze partners, natuurbeschermers en wetenschappers bedanken voor hun waardevolle input en ondersteuning. Wij hopen dat u BioNews met plezier leest!

 

Download BioNews editie 20 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance