BioNews editie 21

BioNews editie 21 is beschikbaar.

BioNews is de maandelijkse nieuwsbrief van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), gericht op het onderzoek naar biodiversiteit en het toezicht op de Nederlandse Cariben. BioNews biedt u een overzicht van de lopende onderzoeks- en monitoringsprojecten en biedt een regelmatige update over wat er momenteel speelt op onze eilanden.

Deze eerste editie van 2016 zet de schijnwerpers op hoe de biodiversiteit van onze eilanden zich aanpast aan de toenemende druk op het milieu, zowel intern als extern.

We presenteren een aantal spannende voorlopige resultaten van de derde Saba Bank Research Expedition, die in oktober 2015 werd uitgevoerd door een team van deskundigen van IMARES en diverse andere instituten. De expeditie was de derde en laatste van het Saba Bank Research Programma en richt zich op hoe de rijke biodiversiteit van de Saba Bank wordt beïnvloed door de verzuring van de oceaan.

Vervolgens profileren we een NWO en KNOW gefinancierd project uit Nederland, “Biogeografie ontmoet Anthropoceen”. Deze studie werd onlangs gelanceerd om te onderzoeken hoe invasieve soorten en veranderingen in landgebruik invloed hebben op de soorten van de Nederlandse Caribische eilanden. De eerste veldexpeditie vond plaats in de zomer van 2015 en richtte zich op reptielen en amfibieën. Houd de informatie over andere onlangs gelanceerde NWO gefinancierde projecten in de gaten in de komende nummers van onze nieuwsbrief.
In deze editie zijn ook de details over de allereerste waarneming van een ‘Pied water tiran’ binnen het Koninkrijk der Nederlanden te vinden evenals de uitkomsten van de 12e vergadering van het Wetenschappelijk Comité van het Inter-Amerikaanse Zeeschildpaddenverdrag (IAC).

We willen onze partners, natuurbeschermers en wetenschappers bedanken voor hun waardevolle input en ondersteuning. Wij hopen dat u BioNews met plezier leest!

Download BioNews editie 21 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance